Woningbouw

Het beperken van energieverlies in een woning of utiliteitspand wordt gezien het milieu en de regelgeving steeds belangrijker. Door de overheid is besloten dat vanaf januari 2015 iedere woning voorzien moet zijn van een energielabel. Indien u een woning verkoopt bent u verplicht een definitief label aan te leveren bij de koper. Elke woning is al voorzien van een voorlopig energielabel, deze dient echter definitief gemaakt te worden bij verkoop van een woning. Een definitief energielabel is 10 jaar geldig. Benieuwd naar uw energielabel? Kijk op www.energievergelijk.nl/onderwerpen/energielabel.

Een energieprestatieadvies laten maken

Hiervoor zal een EPA-W-opnemer of -adviseur uw woning bezoeken en de benodigde gegevens opnemen, zoals het totale glasoppervlakte, het soort glas dat aanwezig is (enkel glas of dubbel glas, maar ook welk soort dubbel glas), de aanwezige verwarmingsinstallatie, de ventilatie aanwezig in de woning, aanwezigheid van isolatie (dak, vloer, muurisolatie) en de soort en dikte van de isolatie, zonnecollectoren en wat er verder nog in de woning aanwezig is dat van belang is voor het energielabel. U krijgt daarna een energielabel met een rapportage.

Voor de actuele prijzen van het energielabel verwijs ik u graag naar de pagina tarieven.

Indien u meer informatie wilt ontvangen over het aanvragen van het energielabel kunt u natuurlijk met mij contact opnemen. De vereenvoudigde methodiek VEL (energielabelvoorwoningen.nl), die vanaf 1 januari 2015 wordt gebruikt voor het energielabel, is niet langer inzetbaar na het in werking treden van de nieuwe bepalingsmethode (NTA8800). Uit onderzoek is namelijk gebleken dat het voor een woningeigenaar hiermee te ingewikkeld wordt om de energetische kenmerken van een woning zelfstandig te begrijpen, herkennen en bewijzen. RVO is daarom genoodzaakt de webapplicatie energielabelvoorwoningen.nl (VEL) vanaf 1 januari 2021 stop te zetten voor het aanvragen van energielabels. Vanaf die datum moeten woningeigenaren die een energielabel nodig hebben voor de verkoop of verhuur van hun woning, in plaats daarvan een energieprestatie-adviseur inhuren.

Ik ben aangesloten bij Woninglabel.nl
NTJ-advies logo
Bel ons
06-28 50 87 21
Adres
Esdoornlaan 26, 4921 DV Made
Bereikbaar
Maandag - vrijdag 8.30 - 17:00