Energie Prestatie Advies

EPA-W

Het beperken van energieverlies in een woning of utiliteitspand wordt steeds belangrijker. Door de overheid is besloten dan vanaf januari 2015 iedere woning voorzien moet zijn van een energielabel. Indien u een woning koopt of verkoopt heeft u hier zeker mee te maken.

U heeft hierbij bij NTJ Advies & Retail 2 mogelijkheden:

  1. Een definitief energielabel aanvragen via energielabelvoorwoningen.nl.

    Hierbij dient u zelf alle benodigde gegevens aan te leveren en te uploaden. Als erkend deskundige ben ik gemachtigd om de controle uit te voeren van de aangeleverde gegevens en het definitieve energielabel te registreren. Kies hiervoor bij de erkend deskundigen voor NTJ Advies & Retail voor een zeer gunstige prijs. Door wijzigingen in de wetgeving is de optie nog mogelijk tot juli 2020.

  2. Een energieprestatieadvies laten maken.

    Hiervoor zal een EPA-W-opnemer of -adviseur uw woning bezoeken en de benodigde gegevens opnemen, zoals het totale glasoppervlakte, het soort glas wat aanwezig is (enkel glas of dubbel glas, maar ook welk soort dubbel glas), de aanwezige verwarmingsinstallatie, de ventilatie aanwezig in de woning, aanwezigheid van isolatie (dak, vloer, muurisolatie) en de soort en dikte van de isolatie, zonnecollectoren en wat er verder nog in de woning aanwezig is. U krijgt daarna een energielabel met een rapportage. Ook voor deze optie kunt u bij mij terecht. Vanaf juli 2020 is dit de enige optie voor het aanvragen van een energielabel voor een woning. U kunt contact met me opnemen voor een prijsbepaling van deze optie.

EPA-U

Ook voor panden in de utiliteitsbouw wordt behoud van energie steeds belangrijker. Hier valt zeker nog veel winst te behalen. Het is momenteel zelfs verplicht om een EPA-U label te kunnen overleggen bij verkoop of verhuur van een gebouw.

Als energieprestatieadviseur voor de utiliteitsbouw ben ik in staat om voor uw pand een energielabel te verzorgen met de daarbij behorende rapportage. Denk hierbij aan kantoorpanden, winkels, scholen, sportgelegenheden e.d. met een oppervlakte groter dan 50 m². Het rapport geeft u inzicht in het energieverlies van een pand, de verbetermogelijkheden van een pand op het gebied van energieverlies en inzicht in de kosten en baten van de diverse maatregelen om een label te verbeteren.

Voor kantoorpanden geldt vanaf 2023 de eis dat voldaan moet worden aan een energielabel C. Door het aanvragen van energielabel weet u snel of uw kantoorpand hieraan voldoet en welke investeringen nodig zijn mocht uw kantoorpand niet voldoen.